آیا می دانستید؟

استفاده از سلاحهای شیمیایی در طول جنگ تحمیلی (1367-1359) توسط عراق،بیش از یکصد هزار مجروح و شهید در بین نظامیان و مردم بی دفاع کشورمان به جای گذاشته است. گازهای ارگانوفسفره (عوامل اعصاب) و تاول زا (گاز خردل) در طول جنگ به طور مکرر مورد استفاده قرار گرفتند. پس از جنگ اول جهانی این اولین بار بود که از سلاحهای شیمیائی بصورت وسیع در جنگ استفاده میشد و این موضوع آشکارا مغایر با پروتکل 1925 ژنو بود. 
علاوه بر رزمندگان ، مردم بی دفاع شهرها و روستاهای مرزی نیز بارها مورد تهاجم این سلاحها قرار گرفتند در این بین شهر سردشت با جمعیتی حدود 12 هزار نفر یکی از نقاطی بود که در هفتم تیر ماه 1366 مورد بمباران شیمیایی با عامل خردل قرارگرفت.

شرکت نمایندگان موزه صلح در یکصدمین سالگرد بمباران شیمیایی شهر ایپر بلژیک

Years-2015کنفرانس یکصدمین سالروز اولين کاربرد وسيع سلاح شيميايي (در جريان جنگ اول جهاني در سال 1915) شهر ایپر بلژیک با سخنرانی جانباز شیمیایی فعال در موزه صلح تهران برگزار شد. در این کنفرانس که با عنوان "یک قرن استفاده از سلاح‌های شیمیایی بس است!" از 22 تا 24 آوریل (2 تا 4 اردیبهشت 1394) به میزبانی شهر ایپر و با حضور نمایندگانی از جانبازان شیمیایی برگزار شد، حسن حسنی سعدی جانباز شیمیایی هفتاد درصد ایرانی و عضو داوطلب موزه صلح تهران پیام قربانیان سلاح‌های شیمیایی را به گوش حاضران در کنفرانس رسانید.

 

وی با اشاره به حملات شیمیایی علیه جمهوری اسلامی ایران و مصدومیت خود، اعضای جامعه‌ بین‌الملل را به منع تولید، گسترش و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی دعوت کرد. وضعیت جسمانی این جانباز شیمیایی و صدای سرفه‌های مکرر جانبازان ایرانی حاضر در سالن، حضار را تحت تاثیر خود قرار داد تا در پایان مراسم به تشویق و تحسین نماینده‌ی جانبازان ایران بپردازند.

در این کنفرانس مقامات کشور میزبان، سفرا، شهرداران و نمایندگان تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد از ده‌ها کشور حضور داشتند.

در حاشیه‌ این کنفرانس سه‌روزه، ملاقات‌های جداگانه‌ای با نمایندگان ایران جهت همکاری‌های متقابل در راستای نفی خشونت و ترویج صلح نیز انجام شد.

Years-2015-2

انجمن قربانیان2
سازمان منع سلاح های شیمیایی1
موزه صلح تهران
موزه صلح هیروشیما
موزه کرنیکا
مرکز رسیدگی به مصدومین شیمیایی

ما یک مهمان و بدون عضو آنلاین داریم